TIETOA JUUSTOISTAMME

PERINTEISIÄ JUUSTOHERKKUJA

Kaikki juustomme ovat pientuottajien valmistamia maalais- ja artesaanituotteita. Tämä tarkoittaa, että ne on valmistettu perinteisin menetelmin ilman ylimääräisiä tuotantoprosesseja ja ilman lisä- tai säilöntäaineita.

SÄILYTÄ JUUSTOT KOTONA JUUSTOT VAHAPAPERISSA

Juusto on elävä tuote, ja siksi käärimme juustot aina vahapaperiin, ja tämä onkin paras tapa säilyttää juustoja myös kotona. Vahapaperi auttaa suojaamaan juustoja antaen niiden samalla hieman hengittää, jolloin juuston kosteustaso pysyy optimaalisena, eikä juusto kuivu tai kostu liikaa.

Juustomme ovat parhaimmillaan noin viikon sisällä siitä, kun olet vastaanottanut tilauksesi. Isommat palat ja kokonaiset juustot säilyvät hyvinä pitempäänkin. Juustot säilyvät parhaiten jääkaapin alimmalla tasolla, jossa on kosteampaa.

"APUA! JUUSTOSSANI ON HOMETTA!"

Ei hätää! Juuston kuoren pinnalle saattaa muodostua erivärisiä ja -näköisiä homeita, ja tämä on ihan luonnollista. Juustothan ovat erilaisten homeiden ja kulttuurien, sekä maidon käymisprosessin tulosta.

Joihinkin juustoihin hometta muodostuu helpommin kuin toisiin, esimerkiksi ns. “kukkeakuorisiin” juustoihin (valkoiset, pehmeät juustot, pehmeät vuohenjuustot) saattaa muodostua sinertäviä, oranssihtavia ja ruskeita homepilkkuja, joista osa voi olla "pörröisiä". Perinteisiin Cheddareihin ja muihin koviin maalaisjuustoihin saattaa myös muodostua sinihomejuovia juuston sisälle, joka johtuu hapen pääsystä juustoon luonnollisen kypsytyksen aikana. Tämä saattaa vahvistaa juuston makua.

Homepilkuista ei siis tarvitse olla huolissaan, mutta voit aina myös olla meihin yhteydessä jos sinulla on kysyttävää ostamastasi juustosta - autamme mielellämme!

 

VINKKEJÄ TARJOILUUN

OTA JUUSTOT HUONEENLÄMPÖÖN

Optimaalisin aika ottaa juustot huoneenlämpöön ennen tarjoilua on noin 30-45 minuuttia, jotta juustot eivät lämpene tai kuivu liikaa.

ÄLÄ ANNA JUUSTOJEN "ITKEÄ"

Juuston ns. “itkettäminen”, eli säilytys huoneenlämmössä niin, että juuston pinnalle muodostuu kosteita pisaroita, ei ole juustoillemme suositeltavaa. Tämä tapa soveltuu vain Emmental-tyylisille juustoille.

PUHTAAT VÄLINEET

Juustojen leikkaamiseen ja tarjoiluun on suositeltavaa aina valita puhtaat työvälineet ja astiat. Homejuustoille kannattaa varata omat veitset, ettei home tartu juustosta toiseen.