Resepti: Juustokauppiaan Fondue

Klassinen juustofondue on täydellinen syksyn ja talven herkkuruoka, joka maistuu parhaalta jaettuna rakkaiden ystävien kanssa. Nauti leipäkuutioiden, keitettyjen perunoiden, suolakurkkujen, leikkeleiden ja pikkusipuleiden kanssa.

JUUSTOKAUPPIAAN FONDUE 4:lle

  • 200 ml kuivaa valkoviiniä, esim. Juran alueelta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g Comtéa raastettuna
  • 200 g Vacherin Fribourgeoisia raastettuna
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi puolitettuna (valinnainen)

VAIHE 1
Kaada viini ja sitruunamehu paksupohjaiseen pannuun miedolle lämmölle, ja lämmitä höyryämään. Lisää kaikki juusto kourallinen kerrallaan sekoittaen tasaisesti jokaisen lisäyksen välillä, kunnes kaikki juusto on lisätty. Jatka sekoittamista 4-5 minuuttia, kunnes kaikki on täysin sulanut, tasaista ja kermaista. Sekoita maissijauho ja Kirsch tai snapsi pienessä kulhossa ja lisää juustoseokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä vielä minuutin ajan.

VAIHE 2
Hiero halutessasi valkosipulia fondupadan sisäpuolelle, kaada sitten juustoseos varovasti kattilaan ja sytytä liekki heti alle. (Jos sinulla ei ole fondue-settiä, lisää valkosipuli yhdessä viinin kanssa vaiheessa yksi, poista se ja hävitä se ennen Kirsch-seoksen lisäämistä.) Tarjoile heti keitettyjen perunoiden, leipäkuutioiden, cornichons-pikkukurkkujen ja hillosipuleiden kanssa.

Voit laittaa fonduen takaisin miedolle lämmölle hellalle, jos haluat lämmittää sen uudelleen tarjoilun jälkeen.